İkasd Facebook İkasd Twitter İkasd Instagram İkasd Youtube İkasd Vimeo English

14 genç Çağdaş Türk Sanatçısı ile "Bir Hikayem Var" Sergisi


Karadağ / Podgorica ULUCG Galerisi..
11 Mart - 21 Mart 2015 ‘’Türkiye Balkanlar Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ kapsamında sergilenen ‘’Bir Hikayem Var’’ sergisi, Saraybosna ve Tiran’dan sonra Podgoritsa’da.

“Türkiye – Balkanlar Kültürlerarası Sanat Diyalogları” projesi kapsamında, İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle,UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından desteklenen ‘’Bir Hikayem Var‘’ Türkiye’den Genç Sanat sergisi, 11 Mart – 21 Mart 2015 tarihleri arasında Karadağ ULUCG Galerisi’nde...
Türkiye ve Karadağ arasındaki yüzlerce yıllık bağlar, köklü ortak kültürler ve yürütülen çalışmalar ile her geçen gün daha da kuvvetlenmektedir. Bu önemli sergi de, geçmişten günümüze kurulan bağlar, genç jenerasyonların bu birikimleri bir kez daha hatırlaması ve paylaşması düşüncesi ile ‘’Türkiye Balkanlar Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ projesi kapsamında Podgorica’da sanatseverler ile buluşacaktır.
Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı ‘’Bir Hikayem Var’’, Türkiye’den Genç Sanat sergisinde, sanatın farklı disiplinlerinden, A.Sina Gürsu, Barış Sarıbaş, Bora Çetin, Çağdaş Erçelik, Doğu Akıncı, Ekin Onat, Emre Çalış, Enes Ateş, Hüseyin Rüstemoğlu, Kadir Akyol, Mihriban Mirap, NesrenJake, Özgür Demirci ve Yasemin Öztürk Erdoğan’ın eserleri yer almakta. ‘’Bir Hikayem var’’ sergisinde 14 genç sanatçı, farklı kültürlerin, belleklerde saklı kalmış özgün hikayelerini yorumlarken, 19.yüzyıl ve 21. yüzyıl arasındaki yaşam farklılıklarını, kaybedilen ve kazanılan değerler üzerinden ilişkilendirmişlerdir.
İKASD tarafından projelendirilen ‘’Türkiye Karadağ Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ projesi, Karadağ ULUCG Galerisi ev sahipliğinde,Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, T.C.Karadağ Büyükelçiliği, Yunus Emre Podgoritsa Türk Kültür Merkezi ve Art and Life Project desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında yer alan sergi 21 Mart 2015 tarihine kadar Karadağ ULUCG Galerisi’nde Türkiye ve yakın coğrafyasını sanat ekseninde buluştururken, iki kültürün ortak noktalarına da ışık tutacaktır.

AÇILIŞ 11 Mart 2015 KOKTEYL 18.00 / 18.30
Karadağ ULUCG Galerisi
Marka Miljanova br. 81000 Podgorica, Karadağ..
İKASD - İstanbu Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği
© 2015 - 2019, Tüm hakları saklıdır.