İkasd Facebook İkasd Twitter İkasd Instagram İkasd Youtube İkasd Vimeo English

Suna İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi "Konstantiniyye'den İstanbul'a 19 ve 20 yüzyıl Fotoğraf Koleksiyonu" Sergisi


Bosna Hersek Ulusal Galerisi / Saraybosna..
12 Eylül 2014 Dvije izuzetno vazne izlozbe iz Turske u Umjetnickoj galeriji Bosne i Hercegovine.... / Türkiye’den iki önemli sergi Bosna Hersek Ulusal Galerisi’nde.../ Two important exhibitions from Turkey in the Bosnia-Herzegovina National Gallery

Türkiye’den iki önemli sergi Bosna Hersek Ulusal Galerisi’nde...
12 Eylül – 12 Ekim 2014

“Türkiye – Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyalogları” projesi kapsamında, Suna ve İnan Kıraç Pera Müzesi, Yunus Emre Enstitüsü ve İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği işbirliğiyle, ‘’Konstantiniyye’den İstanbul’a: 19. Yüzyıl ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları’’ ve ‘’Bir Hikayem Var‘’ Türkiye’den Genç Sanat sergileri, 12 Eylül – 12 Ekim 2014 tarihleri arasında Bosna Hersek Ulusal Galerisi’nde...

Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki yüzlerce yıllık bağlar, köklü ortak kültürler ve yürütülen çalışmalar ile her geçen gün daha da kuvvetlenmektedir. Bu iki önemli sergi de, geçmişten günümüze kurulan bağlar, genç jenerasyonların bu birikimleri bir kez daha hatırlaması ve paylaşması düşüncesi ile hayat geçirilen ‘’Türkiye Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ projesi kapsamında hazırlanmıştır.

Küratörlüğünü M. Sinan Genim’in yaptığı, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’nundan derlenen ve 19. yüzyıl ortalarında İstanbul’da faaliyet göstermeye başlayan fotoğraf ustalarının eserlerinin yer aldığı ‘’Konstantiniyye’den İstanbul’a – 19. Yüzyıl Ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları’’ sergisi, bir devrin İstanbulu’nu çarpıcı yapıları, gündelik hayatı ve ilginç kişilikleriyle gözler önüne seriyor.

Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı ‘’Bir Hikayem Var’’, Türkiye’den Genç Sanat sergisinde, sanatın farklı disiplinlerinden, A.Sina Gürsu, Barış Sarıbaş, Bora Çetin, Çağdaş Erçelik, Doğu Akıncı, Ekin Onat, Emre Çalış, Enes Ateş, Hüseyin Rüstemoğlu, Kadir Akyol, Mihriban Mirap, NesrenJake, Özgür Demirci ve Yasemin Öztürk Erdoğan’ın eserleri yer almakta. ‘’Bir Hikayem var’’ sergisinde 14 genç sanatçı, farklı kültürlerin, belleklerde saklı kalmış özgün hikayelerini yorumlarken, 19.yüzyıl ve 21. yüzyıl arasındaki yaşam farklılıklarını, kaybedilen ve kazanılan değerler üzerinden ilişkilendirmişlerdir.

İKASD tarafından projelendirilen ‘’Türkiye Bosna hersek Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ projesi, Bosna Hersek Ulusal Galerisi Umjetnicka Galerija BIH ev sahipliğinde, T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C.Saraybosna Büyükelçiliği, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanlığı, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanlığı, Saraybosna Novigrad Belediyesi, Art and Life Project ve Eastwest Center Saraybosna desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında yer alan sergiler 12 Ekim 2014 tarihine kadar Bosna Hersek Ulusal Galerisi UmjetnickaGalerija BIH ‘de Türkiye ve bu yakın coğrafyasını sanat ekseninde buluştururken, iki kültürün ortak noktalarına da ışık tutacaktır.

AÇILIŞ
12 EYLÜL 2014
KOKTEYL
18.00 / 18.30
KONFERANS
18.45 / 19.30 M.SİNAN GENİM
KONSER
19.30 / 20.00

Detaylı Bilgi
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi
Birgül Şener / Plan PR (212) 211 41 00, (532) 657 78 94, birgul@plan-pr.com

IKASD – Istanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği
Çise Babataşı +90(212) 293 91 50, +90(533)927 45 33

Bosna Hersek Ulusal Galerisi
Zelenihberetki 8, Saraybosna, Bosna-Hersek
Salı – Cumartesi: 10:00 – 18:00
Giriş ücretsizdir.

1.İstanbul Flamenko Festivali "İstanbulOLE"
10.12.2014 - 14.12.2014 Etnik 34 & BBGM / İstanbul

İSTANBUL BİR FESTİVALE DAHA KAVUŞUYOR...
İSTANBUL OLE – İSTANBUL FLAMENKO FESTİVALİ


Yüzyıllar boyunca İspanya’da hüküm süren Fas kültürünü araştıran flamenko tarihçileri, 18. yüzyılda flamenkonun yoksul insanların acılarını, mutluluklarını, inançlarını, kısacası kendilerini ifade edebilmeleri için bir çıkış yolu olarak ortaya çıktığını belirtmektedirler.

İş hayatları boyunca çalışırken performe edilen flamenko, 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında gösteri dünyasında ticari bir form haline gelmiştir. İspanya çingeneleri ise popüler hale gelmesinde en büyük rolü oynamıştır.

İspanya Famenko müziği ve dansı 2010 yılında Unesco tarafından ‘Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesine alınmıştır.

Her yıl dünyada büyük bir ilgi ile izlenen Londra Flamenko Festivali, Paris Flamenko Festivali, New York Flamenko Festivali, Tokyo Flamenko Festivali ve Madrid Flamenko Festivali’ne bir de İstanbul Flamenko Festivali eklenecek. İstanbul flamenko festivaline kavuşacak.

10. yılını kutlayan ‘Etnik 34 Endülüs Kültürünü Sevenler Derneği’ tarafından düzenlenen festival, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, İspanya Konsolosluğu ve İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün sponsorluğunda, İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği’nin desteği ile 10 - 14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Festival süresince konserler, dans gösterileri, workshoplar, fotoğraf sergileri, söyleşiler, film gösterimleri, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Etnik 34 ve halka açık alanlarda ücretsiz olarak izlenebilecektir.

Ayrıntılı bilgi için: www.istanbulole.com ..
İKASD - İstanbu Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği
© 2015 - 2019, Tüm hakları saklıdır.