İkasd Facebook İkasd Twitter İkasd Instagram İkasd Youtube İkasd Vimeo English

Devrim ERBİL "Akademi´de 50 Yıl" Sergisi


Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi / İstanbul..
8 Ekim - 5 Kasım 2015


Tophane-İ Amire Kültür ve Sanat Merkezi 8 Ekim-15 Kasım 2015 tarihleri arasında DEVRİM ERBİL ’in ‘’Akademi’de 50 Yıl’’ adlı görkemli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Devrim Erbil’in eski adıyla Sanayi-i Nefise Mektebi Ali’sinde bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde geçen tam 50 yılı.

1954’te öğrenci olarak girdiği bu okuldan 2004’de profesör olarak emekli oldu. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi o günlerde doğrudan sanatçı yetiştiren tek kurumdu.

Devrim Erbil çocukluk hayallerini renklendiren bu okulda, eğitimine ve sanat yolculuğuna Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi olarak başladı. Ülkenin en ünlü sanatçılarıyla tanıştı.

1962’de aynı kurumda asistan olarak göreve başladıktan sonra öğretim üyeliğinin yanısıra sergiler açtı, konferanslar verdi, akademinin yayınlarında yer aldı. Sanat Bayram’larında ve sempozyumlar da etkin rol aldı. Ülkemizi yurtdışında tanıtan resim sergilerinin komiserliklerini üstlendi. Resim Heykel Müzesi’nin müdürlüğünü yaptı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Birçok ünlü sanatçıyı yetiştirdi. Devlet Sanatçısı ünvanıyla ödüllendirildi.

Balıkesir’de adına açılmış “Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi” bulunan sanatçı, şimdi olanca coşkusuyla yurtiçinde ve yurtdışında sergiler açmaya devam ediyor, eserleri dünya müzelerinde ve koleksiyonlarda yer alıyor.

Bu sergide DEVRİM ERBİL’inkendi koleksiyonu için ayırdığı özel resimleri ile bazı koleksiyon ve kurumlardaki eserlerinden bir seçki ile çeşitli dönem eserlerinin yanı sıra, sanatçının hiç sergilenmemiş yeni resimleri ile özgün baskıları, pleksiglas, seramik, batik, vitray, marküteri teknikleriyle yapılmış eserleri ve kilim resim, halı resim uygulamaları da izlenebilecektir.

Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun, proje koordinatörlüğünü Durdu Bulduklu’nun, yaptığıDEVRİM ERBİL’in “Akademi’de 50 Yıl” sergisinde Doğa Tutkusu, Anadolu Kasabasında Yaşantı Üzerine Çeşitlemeler ile İstanbul Yorumları başlıca temalar. Onun büyüleyici ritmik titreşimlerden oluşan özgün anlatım biçimini veşiirsel dünyasının seçkin örneklerini bu sergide izleyebilirsiniz. Sanatçı tüm sevenlerini bu sergisinde coşkusunu ve sanatını paylaşmaya davet ediyor.

Sergi 15 Kasım a kadarTophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde İzlenebilir...
ETKİNLİĞİN GALERİSİ

İKASD - İstanbu Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği
© 2015 - 2019, Tüm hakları saklıdır.