İkasd Facebook İkasd Twitter İkasd Instagram İkasd Youtube İkasd Vimeo English

Zamanın Ötesinde


Dar Es Salaam / Tanzanya Ulusal Müzesi..
20 Haziran - 30 Temmuz 2016 TürkiyeveAfrika’yı sanat ekseninde buluştururken, iki kültürün ortak noktalarına ışık tutacak ‘’Zamanın Ötesinde’’ Sergisi Tanzanya Ulusal Müzesi’nde Farklı disiplinlerden 9 Genç Türk Sanatçısı ilk kez Afrika kıtasında,Tanzanya’da sanatseverlerle buluşuyor…

“Art&Life Gallery Project Production” tarafından projelendirilen, ‘’Zamanın Ötesinde’’ başlıklı sergi 20 Haziran 2016 tarihinde Tanzanya Ulusal Müzesi’nde açılıyor...

T.C. Darüsselam Büyükelçisi Yasemin Eralp himayelerinde, küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı sergi, 20 Haziran-30 Haziran 2016 tarihleri arasında izlenebilecek.

Bir “Art&Life Gallery Project Production” projesi olan ‘’Zamanın Ötesinde’’ sergisi,Tanzanya Ulusal Müzesi ev sahipliğinde, The Guardian medya sponsorluğunda, Türk Hava Yolları, Dar Es Selaam Serena Hotel,İKASD (İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği) desteğiyle gerçekleşecektir.
Zaman, göreceli bir kavramda geçen, dün, bugün, yarın, sonrası ve daha da sonrası. Herkes için ortak olgular doğum, ölüm, yaşam, doğa, şehir, alan, mekan... Bir adım daha ileri gidebilmek mi? Bir adım geride kalana özlem duymak mı? Yoksa zamanın ötesine geçip, anı yaşamak mı? Bütün bunları düşünürken zamansız zamanlarda yaşamak, zamanla yarışmak mı?

Sadece hafızada yaşanan geçmiş olgusu, hafızası olan canlının kaydettiği geçmişinin belleğinde saklı kalmış gerçekliğidir.

Sanatçılar, RessamAlev Özas Kadim, Barış Sarıbaş, Beyza Boynudelik, Emre Çalış, Kadir Akyol, heykeltraşÇağdaş Erçelik, Ezgi Sandıkçı, Video Art Ali Sina Gürsu,Enstalasyon Ekin Onat, beslendikleri kültür ve birikimleri ile bu devamlılığı sağlamak üzere ilk defazamanın ötesine bir pencereyi Afrika’ya doğru açtılar. Dünya sanat tarihinde empresyonizm akımına Doğu Afrika yansıması olarak iz bırakan, çağdaş sanatın iki önemli ismiGeorge Lilanga ve Edward Saidi Tingatinga’nın doğduğu topraklarda,Tanzanya Ulusal Sanat Galerisinde gerçekleştirilen bu sergi ile, birbirlerinden uzak olan kültürlerin, sanatın ortak değerleri ile bir kez daha bir araya gelişi izlenmektedir.

Açılış : 20 Haziran 2016 PazartesiSaat: 18:00
Adres: National Museum of Tanzania Museum and House of Culture
Shaban Robert Street, P.O. Box 511, Dar Es Salaam - Tanzania
Sergi : PAZARTESİ-PAZAR 09.00-23.30
PAZAR 09.30-18.00 ARASI GEZİLEBİLİR..
İKASD - İstanbu Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği
© 2015 - 2019, Tüm hakları saklıdır.