İkasd Facebook İkasd Twitter İkasd Instagram İkasd Youtube İkasd Vimeo English

Fatih Mika "Sonsuz Emanet" Gravür Sergisi


Belçika / Türkiye Daimi Temsilciliği Brüksel..
5 - 25 Şubat 2014 ‘’Fatih Mika’’nın ‘’Sonsuz Emanet’’ başlıklı sergisi Brüksel’de sanatseverlerle buluşuyor…

“Art and Life” bünyesinde projelendirilmiş, sanatın farklı disiplinlerini çatısı altında toplayan ‘’Türkiye-Avrupa Birliği Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ kapsamında devam eden etkinliklerin beşincisi, 5 Şubat 2014 tarihinde gravür sanatçısı FATİH MİKA’nın ‘’Sonsuz Emanet’’ başlıklı sergisi ile T.C. Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde…

Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel’in himayelerinde ve ev sahipliğinde, T.C. Dışişleri Bakanlığı, TNT Express ve Yunus Emre Kültür Merkezi Brüksel’in sponsorluğunda gerçekleşen, küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı sergi, 5-25 Şubat 2014 tarihleri arasında izlenebilecek.

Fatih Mika, Brüksel’deki AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’inde 5-25 Şubat 2014 Tarihleri arasında “Sonsuz Emanet” adlı 69. kişisel sergisini açıyor.

Sanatçının değişik dönemlerinde yaptığı 50 gravüründen oluşan sergide, eserlerin ortak yanı, konularını kendi çocukluğunu geçirdiği İstanbul’un doğası ve geleneksel kültür dokusundan almalarıdır.

Değişik teknikler ile gerçekleştirdiği bu gravürlerde balıkların, kuşların, çiçeklerin yanısıra; geleneksel Türk sanatları ile olan ilişkisinden doğan çini sanatının, minyatür sanatının “yeniden-okumaları” nında bir arada bulunduğu eserler ilk kez Brüksel de sanatseverlerin beğenisine sunululacaktır.

FATİH MİKA

Fatih Mika 1956 yılında İstanbul’da doğdu.
Küçükçekmece Lisesi'ni bitirdi.
Daha sonra İ.Ü.Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ndeki eğitimini yarıda bırakarak Yugoslavya’ya gitti, Sarayevo Güzel Sanatlar Akademisi Grafik (Gravür) Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu.
İhtisasını da aynı Akademi’de Dzevad Hozo Atölyesi’nde tamamladı.
2008 - 2011 yılları arasında Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde gravür teknikleri dersleri verdi.

Halen Foggia Güzel Sanatlar Akademisi'nde "Gravür Teknikleri" dersleri vermektedir.

Sanat yaşamı boyunca enerjisini bir ekol yaratmaya ya da herhangi bir ekolün içinde olmaya harcamaya değil, gravürün anlatım olanaklarını geliştirmek ve yeni anlatım olanakları bulmak için kullandı. Gravürü bağımsız bir sanat dalı olarak kabul eden Fatih Mika, tüm yaşamı boyunca sadece gravür üretti.

Açılış : 5 Şubat Çarşamba Saat: 18:30
Adres: T.C. AB Daimi Temsilciliği 36-38 Avenue des Arts1040, Brussels/Belgium
Sergi : 5 – 25 Şubat 2014 tarihlerinde izlenebilir.

Bilgi için: +90 212 293 91 50, +90 542 425 82 85
Art&Life - Gizem Özdemir Gürpınar
info@artandlife.com.tr / www.artandlife.com.tr
..
İKASD - İstanbu Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği
© 2015 - 2019, Tüm hakları saklıdır.